Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Isotretinoin, laser og omalizumab

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på 3 ting. 1: Vet du når man kan begynne med tetracyklin etter en kort prøve tid med Isotretonoin? Var hovedsakelig på tetra / lymecyclin i 5 uker (tablett morgen og kveld). Men prøvde iso i 4 dager. 1 tablett på 20mg. Har ikke så kjempe mye akne, men en lege mente at jeg kunne prøve iso. Passer litt dårlig med alle evt bivirknger på iso i en periode med jobb, så får heller vente med det til senere. Er det ok å forsette med lymecyclin etter 1 uke uten iso? Tok iso i 5 dager, og nå er det en uke siden. Har 1 uke igjen med 2 tabletter, og så en hver kveld med lymecyclin. Mitt andre spørsmål er om laserbehandling til kinn / ansikt er langvarig, eller om blodkar og rødhet kommer sakte tilbake? Jeg ser en forskjell etter 2 behandlinger med laser, men det skulle ikke hjelpe mye på Flushing. Mest permanent rødhet. Er ikke sikker på om jeg har rosacea, men har litt plager til øynene. Har hatt rødheten / i perioder i mange år, mens tørre øyne noe kortere. Jeg blir ikke rød på haken og i pannen, men mest kinn. Mitt tredje spørsmål er ang elveblest/rødhet. Jeg har nok fysikalsk elveblest eller hva det heter. Har hatt perioder med rødhet på bena når jeg går mye, men får ikke effekt av Aerius. Plager meg ikke annet enn varme og rødhet, men det skjer ikke så ofte, mest på jobb. Leste at Xolair hjelper mot dette. Er dette en dyr behandling om man går privat? Det er kanskje for de som er hardt rammet og klør, men jeg merker ikke at Aerius hjelper, så har sluttet med dem. Legger ved bilde av rødhet på hals + knær i tillegg til annet. Blir rød i nakken, hvis jeg ligger intil puten f.eks.

Mann 22
Svar

Hei,


1. Lymecyklin og isotretinoin skal ikke tas samtidig grunnet utvikling av alvorlig bivirkning. Isotretinoin har ganske lang halveringstid og det er svært viktig at medisinen tas som anbefalt. Hvis du ønsker å slutte med medikamentet, må dette diskuteres med legen som har igangsatt behandlingen med isotretinoin.

2. Laser er permanent på karet som er behandlet. Men du vil sannsynligvis med årene oppleve å få nye, utvidede kar som gir rødhet. Hvis du øsnker å fjerne alle disse, vil det sannsynligvis være en langvarig behandling 

3.  Xolair er ikke aktuell behandling ved den type fysikalsk elveblest. 


Håper dette var til hjelp for deg!



Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 339,-