Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Intens kløe og utslett ved penis

Spørsmål

Hei, jeg har en intens kløe for tiden, det startet ved penis område, men det var flere måneder siden og da var det ikke kløen så ille. Plutselig fikk jeg litt "vortelignende" greier på penis og utslett spesielt på innsiden av lår men også resten av beina (lår, legger, helt ut til tærne).

Var hos fastlege og sjekket da jeg først fikk vorter på penis, og han mente det var kjønnsvorter, jeg fikk resept på en krem men apoteket hadde den og siden utslettet av vorter ikke var stort tenkte jeg at det kanskje ville gå bort, siden det ikke var så plagsomt den gang.

Noen måneder begynte denne intense kløen og nå er det skikkelig plagsomt. Jeg får ikke sove grunnet kløen og sliter skikkelig. Jeg får sår fordi jeg klør så mye, og har vært dårlig på å si ifra til lege, men nå er det så ille at jeg sliter. Men nå er det pinsehelg og legen er ikke åpen. Jeg er gutt, 22 år. Kløen har nå vart i hvertfall 2 uker. Hender jeg føler det klør litt oppover armene og, omtrent ved albue.

Mann 22
Svar

Hei,

Du er plaget med en voldsom kløe for flere måneder siden. I tillegg har du hatt noen forandringer til penis som kan ha vært kjønnsvorter. Du nevner også at du har hatt klamydia. Du nevner ikke hudsykdom hos deg fra tidligere.

En slik uttalt kløe som er sentrert rundt underlivet, gjør at jeg tenker på om du kan ha blitt smittet med skabb. Skabb er en smittsom hudsykdom. Se denne lenken. Skabb vil kunne gi utslett og en voldsom kløe som er utbredt til nesten all hud. Kløen er så voldsom at mansover dårlig og klorer seg opp.

Kjenner du noen som har/har hatt skabb ? Har du har hatt seksuell kontakt med noen de siste en til to måneder før du begynte å klø? I så fall er det lurt å spørre dem om de er plaget med kløe og om de har/har hatt en skabb. Skabb smittes vanligvis ved litt langvarig, direkte hudkontakt, ofte ved seksuell kontakt.

Når du har så uttalte plager til er det lurt å kontakte legen din for en undersøkelse. Frem til time hos legen din kan du forsøke å lindre kløen noe ved å smøre huden din med fuktighetskrem morgen og kveld. Du kan også forsøke en krem som inneholder krotamiton og er klølindrende.

Håper dette var til hjelp for deg! Ønsker deg god bedring.