Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Infeksjon under svangerskap

Spørsmål

Hei,
Jeg er gravid, uke 35. Planlagt keisersnitt om 2-3 uker. På tisdag var jeg på en hudpleiesalong og fikk utført en brasiliansk voksbehandling. Jeg har aldri gjort dette før, men har barbart mer eller mindre alt selv de siste 20 årene. Nå var det derimot ganske mye og langt, så det var mye som ble vokset.

Nå, 2 dager senere har jeg fått utslett på oversiden samt litt hvitaktig nupper litt lengre ned. Ikke vondt, men sårt og ømt å ta på.
Nå er jeg redd dette er forstadiet til en infeksjon og engstelig for at dette skal ha noen effekt på svangerskapet og keisersnittet som er planlagt. Hva tror du? Merker jeg en evt infeksjon godt ved feber etc? Bør jeg kjøpe noe antibakterielt på apoteket å smøre på, evt hva?

Håper du har mulighet til å svare før helgen. Er veldig bekymret :)

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Det du beskriver høres og ser ut som en hårrotsbetennelse etter voksbehandlingen. Det er en lokalisert infeksjon i hårrøttene. Svarer på det punktvis under.

1. Det er veldig sjelden at hårrotsbetennelse blir en mer alvorlig infeksjon. Da du har planlagt keisersnitt om kort tid, er det ønskelig å få behandlet infeksjonen optimalt. Da det er såppas nær fødsel bør du la fastlegen din se på huden før du starter behandling, så er man sikker på at man unngår noen problem relatert til dette.

2. Hva gjelder behandling vil de fleste hårrotsbetennelser behandles med antibakterielle mider og antiseptiske oppløsninger. Mest aktuelle behandling for deg som gravid er nok med dalacin liniment (flytende antibiotikum på resept fra lege) eller alternativt basiron.

Så hva bør du gjøre?
La legen din se på huden din først, og deretter i samråd med han/henne kan du starte med et behandlingsregime for å få kontroll på infeksjonen. Legger ved en link under med mer informasjon.

http://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-h-m-hårrotsbetennelse.html

Gratulerer med svangerskap og lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-