Infeksjon på tå

Spørsmål

Jeg antar at en hudlege er den som best kan svare på mitt spørsmål. For fire uker siden begynte min høyre lilletå å bli vond. Det viste seg en sirkelrund hudfortykning på .innersiden. Midt i denne var det et dypt hull. Dette hullet var svart innerst. Tåa ble mer og mer øm og hoven, og området rundt og bak tåa ble rødt og hovent. En fotterapeut mente det luktet betennelse og sendte meg til lege. Også legen mente det var infeksjon og at det luktet av infeksjon. Det ble tatt bakterieprøve, og den viste gule stafylokokker. Legen reiste uten å behandle tåa, som bare ble vondere og vondere. I dag fikk jeg time hos en annen lege. Han mente at det slett ikke forelå infeksjon, på tross av hovenhet og mye ømhet i og rundt tåa. Det han anbefalte, var grønnsåpebad to ganger daglig samt fucidinsalve. Jeg sa da som sant var at jeg et tidligere år hadde fått antibiotikakur for samme lidelse. Legen sa da: OK, jeg skriver ut en slik kur, men da behøver du ikke å bruke fucidinsalve. Kuren er tabletter, Dicloxacillin Orion, 500 mg, to kapsler tre ganger daglig, i alt 60 kapsler, i tillegg til grønnsåpebad to ganger daglig. Jeg fikk en følelse av at legen var lite engasjert i å finne årsak til lidelsen og i tillegg svært usikker på behandlingen. Det åpne og verkende såret på innsiden av tåa kastet han bare et raskt blikk på. Nå vet jeg at en lege svært nødig motsier en annen lege. Videre skjønner jeg at en sikker diagnose kan være vanskelig å stille ut fra bare denne henvendelsen. Likevel vil jeg være svært taknemlig for å få din vurdering av det jeg har forklart ovenfor. PS.: Jeg har ikke diabetes eller andre sykdommer.

Mann 81

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Symptomene med rødhet, hevelse og sår er typisk hva man ser ved en infeksjon. Det er en relativt vanlig plassering å få en hudinfeksjon. Bakterieprøven viser gule stafylokokker som bekrefter dette. Viktigst slik situasjonen er i dag er å behandle det riktig. Behandlingen du har fått høres veldig riktig ut. Førstevalg av tabletter er med Dicloxacillin tabletter. Det er et anti-stafylokokk middel som pleier å fungere veldig godt. Når man tar tabletter bør man også behandle såret lokalt. Et godt valg vil være grønnsåpebad (bare hvis det er noe verk eller skorper) og brulidin krem (som er reseptfri). 


Håper svaret var til hjelp! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-