Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ikke kløende utslett

Spørsmål

Hei! Har fått et utslett. Det klør ikke, jeg har heller ikke feber eller føler meg dårlig. Har hatt det i 2 uker nå, og det har blitt verre. Oppdaget det først på magen, så etter et par dager på underarmene. Og etter en uke på overarmene, på innsiden der huden er tynnere.Huden føles litt øm der jeg har utslett.Prøvde å smøre med kortisonkrem, men ingen effekt. Utslettet er det samme om morgenen som om kvelden.Har ingen allergier fra før, bortsett fra sensitiv og kløende hodebunn. Kan det skyldes vaskemiddel? Synes isåfall det er rart at det kom så plutselig og bare på deler av kroppen. Har heller ikke forandret på matvanene mine. Har heller ikke solt meg. Eller vært utenlands. Legger ved bilder. Det ene er tatt 4dager etter utslettet startet og det andre i dag. Er det farlig? Håper du kan hjelpe! Hilsen Helen

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Som du skjønner er det ikke mulig å gi et sikkert svar uten å ha sett deg. Deler noen tanker under rundt symptomene du beskriver.

Ved et ikke-kløende utslett i områdene du beskriver vil vanligste årsak være pityriasis rosea. Det er en ufarlig tilstand som ofte varer i 4-8 uker før det går vekk (uten behandling). Det ses som ovale lyserosa flekker, ofte med en skjellende ytterkant. Virusutslett (etter en halsbetennelse eller influensa) kan også gi samme symptomer med røde prikker i huden. Det går også over uten behandling.

http://www.dermnetnz.org/topics/pityriasis-rosea/

Ideelt sett lar du legen din ta en titt, så man får konstatert en sikker diagnose. Hvis man bekrefter noen av tilstandene over er behandlingen å "vente til det går over"

Håper svaret var til hjelp

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-