Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hvitt belegg på penis - sopp eller psoriasis

Spørsmål

Hei. Er en ung mann. Har et hvitt belegg på penis som kommer og går. Får vasket det vekk i dusjen, men av og til sitter det ekstra godt fast. Av og til kan det også se ut som at det er «tørr hud / belegg» liggende på penishodet. Noen dager lukter det mer enn andre dager, og det kommer vanligvis godt til syne hvis jeg ikke dusjer daglig / onanerer. Har også litt kløe på toppen av forhuden, men ikke smerter, har heller ikke smerter når jeg tisser. Jeg har tenkt å ta klamydia test når campus åpner opp igjen. Er nervøs for å dra til legen ettersom det er flaut, jeg møter en legen i andre sammenhenger. Kan det være sopp? Og bør jeg prøve en soppkur før jeg eventuelt drar til legen hvis ikke plagene gir seg?

Mann 20
Svar

Hei,

Du er plaget med hvitt belegg på penis i tillegg har du litt kløe på forhuden. Du er ikke plaget av smerter, heller ikke ved vannlating. I perioder er det noe lukt. Belegget sitter noen ganger ekstra godt fast.

Hvitt belegg på penis er ikke uvanlig. Det kan skyldes økt talgproduksjon. Du opplever at belegget er noe fastsittende. Det kan skyldes at det er en inflammasjon (en lokal betennelse) under dette området. En lokal inflammasjon kan være en infeksjon, en hudsykdom eller lokal irritasjon.

En infeksjon kan være forårsaket av bakterier, virus eller sopp. Soppinfeksjon kan gi slike plager du beskriver. En hudsykdom som kan gi plager du beskriver kan være for eksempel psoriasis.  Ved psoriasis har man ofte utslett andre steder på kroppen for eksempel hodebunn, albuespisser. Lokal irritasjon kan komme etter overdreven manipulering. Du ønsker å ta en klamydiatest, det er aldri feil, men jeg tror nok ikke at klamydia infeksjon er årsaken til dine plager. Basert på informasjonen du gir er det vanskelig å gi deg en diagnose. Du kan forsøke mikonazolnitrat/hydrokortison en gang daglig i ti dager. Hvis du fortsatt har utslett etter dette er det lurt å ta kontakt med legen din for vurdering. Jeg forstår at du tenker at det er flaut å møte legen din som du møter i andre sammenhenger, men det trenger du ikke tenke!  Leger er vant til slike problemstillinger og har erfaring i å opptre profesjonelt. 

Håper dette var til noe hjelp for deg! Ønsker deg god bedring. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-