Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hvite flekker. Kan det være vitiligo?

Spørsmål

Hei! Jeg har fått noen hvite flekker rundt begge tomlene mine og neglebåndene mine på begge hender. Gjør ikke vondt og kom plutselig. Kan dette være Vitiligo? Flere i familien min har det. Kan det også være hudsopp? Hvis jeg har Vitiligo, hva er eventuelt behandlingsmetodene og hvor fort sprer dette seg? Tusen takk for svar!

Kvinne 22
Svar

Hei,

Utfra bildene du har sendt ser det ut til at du har hvitlige områder som er tydelige avgrenset mot frisk hud. Det ser ikke ut som det er noe flassing/skjelling, noe man ser ved soppinfeksjon.


Forandringene kan passe med vitiligo. Se denne lenken.  Ved vitiligo er det tap av pigmentceller i huden. Det er kroppen selv som lager denne reaksjonen, det kalles en autoimmun reaksjon. Det er vanskelig å si sikkert hvordan sykdommen vil utvikle seg. Hos noen får man bare noen få flekker mens hos andre vil det utvikle seg til flere hudområder. 


Det er ingen fullgod behandling for vitiligo. Ved vitiligo er det ingen andre plager enn pigmenttap. Noen bruker selvbruningskrem for å dekke over områder med pigmenttap. 


Håper dette var til hjelp. Ønsker deg god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-