Hvite flekker i huden

Spørsmål

Hei! Jeg har i lengre til hatt problemer med hvite prikker og misfarging på vagina De hvite flekkene er i forskjellige størrelser og de forsvinner etter lang tid. De finnes stort sett fra magen og ned til der vaginaen begynner, på samme sted er det også en misfarging som er brun\grå i fargen, den vises best etter at jeg har vokset eller barbert der, da kommer misfargingen med en gang. Den kan sees ut som pigment flekker. Sendte med noen bilder i tilfelle det kan hjelpe. Lurer på hva dette kommer av og hva kan jeg gjøre?

Kvinne 33

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. 


1. I utgangspunktet mistenker jeg at dette er merker etter hårrotsbetennelser. Det kan gi betente kviser, irritasjon og hvis langvarig hvite merker i huden. De hvite flekkene ser ut til å ha et hår i midten, som passer med dette. 


2. Det finnes en hudsykdom som heter vitiligo. Her får man hvite merker i huden som er flate. 


Så hva bør du gjøre?

Du bør la en hudlege se på deg. I første omgang må man konstatere diagnosen. Da går man igjennom symptomene du har hatt og undersøke huden. Hudleger har også et lys (woods lampe) som kan utelukke vitiligo. Hvis hårrotsbetennelser blir fokus å gi deg medisiner som behandler disse når de kommer. Det er også mulig å fjerne hårene med laser. For vitiligo brukes ofte en reseptbelagt krem som heter protopic for å få pigmentet tilbake. 


Håper svaret var til hjelp!Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-