Hudprøve

Spørsmål

Min datter på 23 år har etter besøk hos vikar for fastlege fjernet en føflekk. Den var ca 2-3 mm med et område på ca 1 cm rundt føflekken hvor huden var blitt rødfarget. Hun har nå fått følgende svar fra legen: "Patologisk avdeling som analyserte hudbiten som ble sendt inn visste ikke helt hvordan de skulle beskrive hudtypen. Jeg vil anbefale deg å be om time hos legen din for å vurdere en liten ekstra fjerning av hud. Det vil i så fall være å skjære bort arr og sy på nytt. Vev sendes til analyse med forventning om full avklaring av reaksjonsløs restvev". Jeg har snakket med en annen lege som ikke forstår/er uforstående til legens beskrivelse, spesielt dette med "visste ikke helt hvordan de skulle beskrive hudtypen". Kan vi kjenne oss trygge på at denne vikaren for fastlegen følger angitte retningslinjer ved undersøkelse av mistenkelige føflekker/har forstått tilbakemelding fra patologisk rett, eller bør min datter nå til hudlege for videre oppfølging? Så vidt jeg har registrert skal føflekker hvor det påvises kreft eller det er behov for ytterligere inngrep følges opp videre av andre enn fastlege.

Kvinne 23

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under. 


1. Jeg klarer ikke bli klok på svaret, eller hva som er funnet ved underskøelse. Når en føflekk fjernes sendes den inn til laboratoriet. Du vil her få et svar som beskriver føflekken, og om det er noe galt. 


2. Dere bør ringe de som har tatt prøven, og be om å få kopi av patologi svar, og om det var noe galt.


3. Hvis det var en godartet normal føflekk skal det ikke gjøres noe mer. Hvis det var noen ondartede celler skal man henvises videre for en utvidet eksisjon. Det gjøres typisk av en kiurgisk avdeling. 


4. Alle med ondartetede føflekker skal følges opp av hudlege, og henvises for det. 


Så hva bør du gjøre? 

Ring igjen til fastlegekontoret så er jeg sikker på dere får avklart dette raskt! Skulle det var noe galt på prøvesvaret kan en hudlege håndtere videre behandling der du bor. 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn