Hudplager på føttene

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt skikkelig kløe mellom 2 av tærne i 1-2 uker nå. Har ikke klødd så mye på det, men huden faller av. Etter en ukes tid, så ble huden veldig hard under foten, og det virker som det er en slags klump der. Det er en slags gul farge der det kjennes ut som det er en klump. Det gjør veldig vondt å gå på den foten. Hva er dette? Er det noe jeg kan gjøre for å få det bort?

Kvinne 18
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Det ser ut som en dyp verkebyll. Kan du ha fått en liten torn eller noe annet inn i huden der? Av behandling kan du forsøke med en steril nål å stikke et lite hull i verkebyllen, og se om du får tømt ut noe. Av kremer er en kombinasjon av brulidin krem (mot bakterier) på kvelden og daktacort (mot kløe og evt. sopp som kan sette seg i fuktig hud) om morningen som regel veldig effektivt med bruk et par ukers tid. 


Behandlingen over pleier å fungere veldig godt. Hvis det skulle vare utover det, bør legen din ta en bakterie og sopprøve fra området, og en får vurdere en antibiotika kur. Men prøv rådet over først! 


Håper svaret var til hjelp! 

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Michael Kumar
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-