Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hudforandringer på penis

Spørsmål

Hei, Fikk hudforandringen på bildet på penis for en måneds tid siden. Den fremstår litt forskjellig til tider, men har et litt skallaktig preg/glans fra enkelte vinkler og fremstår tidvis enda mørkere enn huden rundt men hvor sentrum er kvitere. Fremstår vanligvis som et arr uten at det var noen skade på penis før den kom. Ingen forandring de siste 14 dagene. Har ingen andre plager.

Mann 36
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Desverre har ikke det medsendte bildet den oppløselighet som tillater noen sikker diagnose bedømt ut fra bildet alene. Det er flere muligheter for hva dette kan dreie seg om;- en av dem er vorter eller condylomer;- kjønnsvorter som er fremkalt av HPV-virus. Condylomer er nokså vanlig og lar seg som oftest greit behandle, ikke sjelden er det gått noen tid fra smittetidspunkt til at man merker dem. De aller fleste condylomer vil gå tilbake av seg selv i løpet av kortere eller lenger tid, men ettersom de kan overføres seksuelt så vil mange ha dem fjernet. Det finnes forskjellige behandliger for kondylomer. Dertil forekommer det en annen type vorter som kalles mollusker, de er fremkalt av et annet virus enn condylomene og lar seg forholdsvis enkelt fjerne ved frysing f. eks. Disse er også nokså alminnelige og kan forefinnes på andre områder enn kjønnsdelene, også barn kan få mollusker.  


På bilde nr 2 synes det å foreligge en ørliten hvitlig forandring mot penishodets begrensning nedad, forandringen kan minne om det man kan se ved en hudlidelse som kalles lichen sclerosus et atroficus, en ikke ualminnelig tilstand som det er god behandling for og som består av hvitlige forandringer særlig på penishodet. 


Uansett så må du konsultere en lege som kan undersøke deg og stille en riktig diagnose og få satt igang behandling. Fastlegen er vanligvis det første man oppsøker og hvis han eller hun lurer på hva dette kan være får du en henvisning til en spesialist i hudsykdommer. God bedring og lykke til !