Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hudforandringer i underliv

Spørsmål

Hei beklager veldig for at eg nå sender litt ekle bilder av penis. Men vil gjerne ha svar. Har får flere hvite flekker over hele penisen. Vet ikke om flekker er riktig ord da. Når penisen er normal med forhuden over så er det helt nederst på skafte og oppover nesten som kviser under huden. Når eg tar ned forhuden er det veldig rødt og flere igjen kvise lignende greier. F a undersiden av penis hodet og nedover skafte. disse er ikke like til de andre eg fortalte om da. På selve penis hodet selvom eg ikke får så bra bilde av det så begynner det liksom å komme slags kutt. Disse svir veldig av og til. Kan du hjelpe meg?

Mann 18
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. 


1. De hvite prikkene og kulene i huden ser for meg ut som talgkjertler. Det er helt normalt, og omtales ofte som fordyce spots. De trenger ingen behandling. Det finnes heller ingen veldig god terapi hvis man skal få de bort. Noen ganger forsøker vi å brenne de punktvis, men risikoen er å få arr etter behandlingen. 


2. Svien du beskriver høres ut som noe annet. Jeg tenker du bør ta en sjekk for å utelukke noen infeksjon. Det gjøres hos fastlegen med en tisseprøve (chlamydia og mycoplasma). Hvis man ser et sviende sår tas også en pinneprøve for å utelukke en herpes infeksjon. 


Håper svaret var til hjelp!