Hudforandring

Spørsmål

Min sønn er 15 mnd gammel, han har siden baby hatt sensitiv hud og er atopisk. Jeg har lagt ved to bilder. På det ene ser du en omtrent ikke tilstede prikk på kinnet rett under øyet som har på det andre bildet utviklet seg til en vesentlig større rød nupp, som er stram og opphevet fra huden. Denne prikken startet i midten av mai i år. Jeg har bestilt legetime men siden det er ferietider er det fult til ut i august, og etter å ha lest litt på nettet bekymrer jeg meg og ønsker svar fra deg. Jeg har lest at slike nupper kommer ofte hos eldre mennesker og finner lite informasjon om dette på barn. Dette gir meg også større uromoment, da jeg er engstelig for at det kan tyde på abnormalt og da eventuelt føflekkreft? Kan du si noe om dette? Er dette normalt hos så små barn, og er det ut i fra din meining og ut i fra det jeg har forklart mulighet for at det er kreft i nuppen? Vil den forsvinne av seg selv? Håper du kan gi meg svar på set jeg lurer på da det er stor sjanse for at jeg kommer til å være engstelig og nervøs frem til vi får sjekket det ut hos en lege. Jeg er virkelig redd for at det kan være føflekkreft. Kan nevne at jeg har ikke slike nupper, faren hans har på overkroppen som er mindre enn den gutten har på kinnet. Barnet har også en hvit vortelignende nupp på øret som han har hatt siden fødsel, den er ikke i forandring. Høres det uskyldig ut?

Kvinne 29

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under. Som du sikkert skjønner er det ikke mulig å gi sikre svar uten å ha sett det.


1. Bekymringen for føflekkreft vil jeg anse veldig lav. Det ses stort sett som en mørk sort flekk i huden, og er veldig sjelden hos barn. 


2. En rød prikk i huden hos barn kan ha mange årsaker. Vanligst til en slik hudforandring er et sprengt blodkar. De kommer i ulike utgaver som cherry angiom eller spider nevus. En kan også få et pyogent granulom, som er en ufarlig overvekst av blodkar i huden. 


Så hva bør du gjøre? 

Da det er en ny hudforandring bør en lege se det slik du har bestilt. Bekymringen for føflekkreft er veldig lav. Jeg synes dere skal ta timen dere har. Følg med den, og skulle den endre seg nevneverdig kan dere oppsøke en privat spesialist. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-