Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hudforandring på penis

Spørsmål

Hei, for 5 mnd siden fikk jeg en hudforandring på penis. Den var litt blålig, det var ett felt som var mer rødt. Det røde feltet har utvidet seg og dekker nesten alt. Søkte på nettet nå og fant ett bildet som lignet. Det stod at kn være penis kreft. Det er veldig vansklig å gå til lege ned dette, har litt anstrengt forhold til det Kan det være kreft?

Mann 50
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Den mest sannsylnige årsaken er plasmacelle balanitt (zoons balanitt) som er en betennelsestilstand på penis. Det er en ufarlig tilstand, men som kan gi langvarige plager. Man må utelukke at det er noen celleforandringer i området. Hvis problemet er langvarig er det naturlig å ta en liten hudprøve. Det er en veldig enkel prøve hvor en liten bit fra huden sendes til laboratoriet. 


Så hva bør du gjøre?

Det er ingen grunn å ha noe anstreng forhold til det. Det er en vanlig problemstilling som er lett å sjekke ut. Du vil få best hjelp fra en hudlege der du bor. Din fastlege kan henvise deg, eller du kan oppsøke en privat. Da får du bekymringen ut av verden, og satt opp en plan for behandling.