Hudforandring på penis

Spørsmål

Hei, for 5 mnd siden fikk jeg en hudforandring på penis. Den var litt blålig, det var ett felt som var mer rødt. Det røde feltet har utvidet seg og dekker nesten alt. Søkte på nettet nå og fant ett bildet som lignet. Det stod at kn være penis kreft. Det er veldig vansklig å gå til lege ned dette, har litt anstrengt forhold til det Kan det være kreft?

Mann 50

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Den mest sannsylnige årsaken er plasmacelle balanitt (zoons balanitt) som er en betennelsestilstand på penis. Det er en ufarlig tilstand, men som kan gi langvarige plager. Man må utelukke at det er noen celleforandringer i området. Hvis problemet er langvarig er det naturlig å ta en liten hudprøve. Det er en veldig enkel prøve hvor en liten bit fra huden sendes til laboratoriet. 


Så hva bør du gjøre?

Det er ingen grunn å ha noe anstreng forhold til det. Det er en vanlig problemstilling som er lett å sjekke ut. Du vil få best hjelp fra en hudlege der du bor. Din fastlege kan henvise deg, eller du kan oppsøke en privat. Da får du bekymringen ut av verden, og satt opp en plan for behandling. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-