Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hudfold på penisstrengen. Kan det være kjønnsvorte, kondylom.

Spørsmål

Heisann Under samleie en dag, klarte jeg å få rift på penis strengen, som egt ikke var det helt store såret men nok til å blø. En halv uke etter hendelsen, har riften leget seg selv og grodd igjen. Det eneste er at der hvor riften var, er det nå kommet en form for hudfold eller vorte. Denne vorten gjør ikke vond eller svir. Men en annen gang under samleie, skjedde det at denne vorten sprakk opp, eller huden der hvor den er plassert, på strengen, begynte å blø. Og resultatet var at vorten eller hudfolden nå ble litt større, etter at den var grodd igjen. Er det mulig å behandle eller fjerne denne vorten selv? Som jeg ser det er det mer en "skorpe" på en rift huden har leget selv. Det er bare irriterende hvis den fortsetter å "gå opp" eller blø under samleie. Har også testet meg, og har ingen kjønnssykdommer. Hilsen mann i tidlig 20 årene

Mann 22
Svar

Hei, 

Forstår at du lurer på hvordan du skal bli kvitt plagen du har fått. 

Jeg tror plagene dine skyldes kjønnsvorter såkalt kondylomer. Kondylomer forårsakes av virusinfeksjon med papillomavirus- HPV. 

Uten behandling kan vortene forsvinne av seg selv eller de kan bli vedvarende i mange år og spre seg. Kondylomer er smittsomt og  det er lurt å forsøke å behandle. Du kan ta kontakt med lege som kan undersøke deg og foreslå behandling. Kondylomer kan behandles med frysebehandling, etse-behandling eller en krem som stimulerer immunforsvaret ditt til å ta hånd om infeksjonen. Til slutt har jeg lyst å si at det er veldig bra at du har testet deg for kjønssykdommer! 

Håper dette var til hjelp for deg. Ønsker deg god bedring!