image: Hudblødninger på armene. Vevsprøve kan være aktuelt

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hudblødninger på armene. Vevsprøve kan være aktuelt

Spørsmål

Hei. Har siste par mnd fått hudblødninger på armene, var sist hos fastlegen i mars og tok div prøver, alt var normalt. Disse hudblødningene klør ikke og forsvinner ikke når jeg trykker et glass på dem. Har ellers ingen andre symptomer, frisk og rask. Men hva kommer dette av? Blir nervøs og redd når det dukker opp flere slike små blødninger, har 7 stk på underarmen,en på låret og en på hoftekammen som er kommet siste dagene. Kvinne 28 år, tar Cerazette, ellers ingen medisiner

Kvinne 28
Svar

Hei,

Du har lagt ved et bilde som viser en rødlig forandring til underarmen din. Du beskriver selv at det er hudblødninger. Du forteller at du føler deg frisk og rask, det er veldig bra!

Ved hudblødninger vil forandringen gå fra rødlig til blålig og gul i fargen før den forsvinner. Det er flere årsaker til hudblødninger. Vanlige årsaker er endringer i koagulasjonen, det betyr hvordan blodet levrer seg, eller skade i blodkarene. En betennelse i kar kan ligne litt på utslettet du har.

Du har tatt prøver hos fastlegen, du nevner ikke noe om hvilke prøver du har tatt, men du har kanskje tatt prøver som viser noe om blodlevringen?

Jeg forstår at du blir urolig. Det at du føler deg frisk, at prøvene hos fastlegene var bra, er positivt! Jeg synes du bør kontakte fastlegen din på nytt. Hvis det ikke er tatt urinprøve, tenker jeg det er lurt å undersøke på blod i urin. En endelig forklaring på hvorfor utslettet kommer vil du få hvis du tar en vevsprøve hos legen.

Håper dette var til hjelp for deg. Ønsker deg god bedring!

Illustrasjonsbilde øverst (viser et eksempel på hvordan hudblødning kan se ut): CLS Digital Arts / Shutterstock / NTB