hud

Spørsmål

Jeg har en flekk på låret som jeg lurer på hva er for noe, da den er lysere enn andre pigmentflekker jeg har?

Kvinne 36

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Dette er et enkelt spørsmål, jeg synes det er vanskelig å gi deg klare svar på uten å ha sett deg. 


1. En lysebrun jevn flekk i huden skyldes ofte en keratose eller en helt godartet føflekk. De ses som en rund lysebrun, ensfarget flekk som noen ganger flasser i overflaten. Diagnosen kan kun stilles sikkert ved at man ser på det i et mikroskop (dermatoksop) som hudleger bruker. Hvis bekrfeftet kan disse fryses eller brennes bort enkelt. 


2. Vanligste årsak til et lysere parti på låret er tinea versicolor. Ved svette og varme i huden kan vi midlertidig få overvekst av en sopp som alle mennesker har. Det kan gi en flassreaksjon i huden, som i etterkant etterlater litt ujevne hvite flekker .De er ikke farlige og jevnes ut uten behadling i etterkant. De som plages ofte med dette bruker en sjampo slik som fungoral et par dager i uken forebyggende. 


Så hva bør du gjøre? 

Det avhenger av hvor plaget du er med disse. Ideelt sett kan fastlegen din se på det. Hva gjelder pigmentflekken kan man bekrefte årsak, og evt. fjerne den enkelt. Hva gjelder parti med lysere hudfarge kan man vurdere forebyggende sjampo eller en mild soppdrepende spray. 


Fra spørsmålet og bilde klarer jeg ikke gi deg klarere svar. Håper det var til hjelp! 


Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-