Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hevelse

Spørsmål

Hei! Føttene mine hovner opp til tider men om jeg legger de høyt en periode så pleier det gå over, men idag da jeg merket at de var hovne og tok av sokkene la jeg merke til noen klumper på begge føttene og de virket å være på samme sted. Jeg har ingen smerter og kan gå helt fint. De er myke og ta på samt blir de hvite om jeg presser forsiktig ned. Huden rundt anklene har også fått en mørkere tone enn vanlig og huden virker også tørrere. Det hvite greiene under foten er har jeg fått høre er tørr hud(?). Jeg er dårlig på fuktighetskrem og dusjer ofte i litt for varmt vann så jeg tror det er det iallefall. Er de klumpene noe farlig? Jeg gikk i Google fellen så er en smule bekymret så ble anbefalt denne siden :) Vedlagt bilder av klumpene og den "mørke" delen av huden. Takk på forhånd!

Mann 30
Svar

Hei,

Den lille kulen du har oppdaget på hver side av foten din kan passe med en muskel som har som oppgave å strekke tærne. Den heter muskulus ekstensor digitorum brevis. Den kalles også den blå muskelen.


Hevelsen du har til bena er noe flere opplever som voksen. Det er et symptom som kan ha flere forklaringer. Føler du deg i god allmenntilstand? Siden dette er noe du opplever i perioder kan du i første omgang forsøke kompresjonsstrømper. Hvis plagene øker er det lurt å kontakte fastlegen din for vurdering.


Tørr hud til føtter og legger er ikke uvanlig. Det er lurt å smøre huden her med fuktighetskrem morgen og kveld. Velg gjerne en med høyt fettinnhold og en som er fuktgivende.


Håper dette var til noe hjelp for deg. Ønsker deg god bedring!