Hårvekst rundt brystvorten

Spørsmål

Hei. Eg har hår rundt brystvorten, dette synest eg er veldig plagsomt, har gått til laserklinikk, men vart ikkje anbefalt dette sidan hårene ikkje er mørke nok. Har barbert og nappet, i lang tid, men ønsker å få det heilt vekk. Nokon ganger blir det inngrodde hår som fører til at eg pirker og det blir sår og arr. Har gått på p-piller (mercelon) sidan eg var 15, kan dette vere grunnen? Har hatt plagene lenge. Har hørt at enn kan få auka hårvekst av p-piller, vil det hjelpe om eg bytter til eit anna prevensjonsmiddel, til dømes spiral eller p-stav? Vil det bli borte da?

Kvinne 24
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Det å ha hår i dette området er veldig vanlig. Hvis man plages med det og ønsker de fjernet finnes det behandlinger. Det er riktig at P-piller kan påvirke hårvekst, men ikke rundt brystvorten slik du beskriver. Jeg tror ikke Mercilon har noen betydning her. Det gjelder mer generell hårvekst på kroppen. Hva gjelder behandling: 


1. Enkeltstående hul på mindre områder kan behandles med elektrolyse. Det gjøres ved en liten spiss man tar på håret, som sender inn varme og «dreper» roten. Det fungerer både mot lyse og mørke hår. Det egner seg som nevnt spesielt godt for de med få hår, men ikke over større områder. 


2. Hårfjerningslaser bruker vi veldig mye og er veldig effektivt ved dagens teknologi. Det og kun kdun ved mørke hår, og man må påregne flere behandlinger. Vi bruker det mest for de med hårvekst over et større område. Det kan også brukes rundt brystvortene hvis hårene er mørke. Ved lyse hår vil elektrolyse være et bedre alternativ. Det finnes flere ulike typer lasere. Mest effektivt er Diode eller Alexandrite laser i min erfaring. 


https://www.oslohudlegesenter.no/behandlinger-laserbehandling-laser-mot-h-rvekst.html


3. Det finnes en reseptbelagt krem som heter Vaniqa. Den fjerner ikke hår, men reduserer hårveksten og gjør hårene tynnere. Det må skrives ut av lege på resept – men er ikke noen langtidsløsning. 


4. Jeg tror ikke å bytte P-pille vil utgjøre noen stor forskjell. Hvis man har økt hårvekst andre steder eller tendens til akne, tar vi noen ganger en blodprøve med sjekk av hormoner. 


Jeg synes det mest naturlige for deg er å få en ny vurdering på et seriøst sted som behandler økt hårvekst. En kan da bestemme seg for hvilken behandling og strategi som vi gi best resultat. Håper svaret var bakgrunnsinformasjon til hjelp!