Hårtap

Spørsmål

Jeg ser at mange steder i Norge promoterer PRP behandling mot Hårtap. Få av de henviser til seriøs forskning, utføres av lege eller oppgir detaljer om sin prosess slik jeg ser leger i typ England og USA gjør. I Norge ser det oftere ut til at det er skjønnhetssalonger som utfører og er derfor noe skeptisk. Blitt tynn i håret og bruker Minoxidil og Propecia (noe jeg ikke er helt bekvem med å bruke fast) og tror dette har stabilisert hårtapet. Ønsker likevel å få tilbake noe fylde ettersom jeg er veldig nære å ha en respektabel sveis. Ønsker derfor å prøve PRP ettersom den litt vage dokumentasjonen påstår at det er nettopp dette PRP kan gjøre. Mitt spørsmål er derfor, utgjør det noen risiko å forsøke dette i Norge, eller vil jeg i verste fall ha sløst noen tusenlapper uten effekt og i bestefall økt tykkelse / mengde littegrann? Er det evt noen behandligssteder som anses som tryggere / proffere enn andre i Oslo og omegn?

Mann 34
Svar

Det er bra at du er klar over at det er stor usikkerhet med hensyn til effekten av blodplatefylt plasma (platelet rich plasma, PRP) for behandling av androgen alopeci!

PRP er ikke en vanlig del av behandlingen for androgen alopeci: Det er lite evidens og det er risiko forbundet med prosedyren.

Ved PRP-terapi blir ditt eget blod injisert i hodebunnen din. Det er en risiko for blodoverførtsmitte hvis prosedyren eller utstyret som benyttes ikke er optimal. Ved injeksjon kan det oppstå lokal skade av blodårer og/eller nerver, lokal infeksjon og/eller tykke arr.

Den behandlingen du bruker nå er anerkjent og vanlige behandlingen mot androgen alopeci. Grunnet evidensen og risikoen ved PRP behandling ved androgen hårtap, er dette noe som jeg tenker ikke er aktuelt å benytte seg av. Hvis du allikevel ønsker å prøve PRP behandlingen er det lurt å gjøre grundig research på behandlingsstedene du kjenner til,  før du velger å gjennomfører behandlingen. 

Håper dette var til noe hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-