Hårtap og flass

Spørsmål

Hei Teresa, jeg har et problem med min hodebunn. Jeg er i 30-årener og har hatt hårtap over lengre tid. Jeg er sikker på at grunn til mitt hårtap er hodebunn relatert . Hodebunn er flakete og har flass. Den er også irritert og ubehagelig og har noe gulaktig belegg. Det gulaktige belegget finnes mest rundt hårlinjen Har tidligere brukt blant annet Fungoral sjampo og fått utskrevet kortison, men det har ikke hjulpet. Jeg har besøkt allmennleger, men de har ikke klart å finne ut av det. Jeg mistenker at det er et eller annet infeksjon. Venter spent på tilbakemelding

Mann 35

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Du har to hodebunnsplager som er ganske vanlig: Hodebunnsflass og hårtap. Den vanligste årsaken til flass i  hodebunn er seboreisk eksem. Dette behandles med den behandlingen du har forsøkt; fungoral sjampo og kortison. Den vanligste årsaken til hårtap hos menn i 30-årsalderen er såkalt “androgen hårtap”. Androgen hårtap skjer på grunn av påvirkning av testosteron (mannlige kjønnshormon).

Det kan høres ut som at din hodebunnsflass er noe mer uttalt enn vanlig. Samtidig er det lokalisert til bestemte områder der du har mest hårtap. 


Jeg synes at du bør utredes for en eventuell infeksjon i hodebunnen eller om det er en hudsykdom som er årsaken til hårtapet. Soppinfeksjon i hodebunnen kan gi håravfall. Prøven tas ved at flasset og huden skrapes med en “skarp skje” og prøven skal sendes tørt inn til laboratoriet. En slik prøve kan du ta hos fastlegen din. Hvis det viser seg at du har soppinfeksjon i hodebunnen er det aktuelt å behandle deg med tabletter mot soppinfeksjon. 


Andre årsaker til hårtap kan være hudsykdommer. For å avklare dette er det aktuelt å ta vevsprøver fra hodebunnen. Dette gjøres av hudlege. 


Håper dette var til hjelp!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn