Hårrotsbetennelser i hodebunn

Spørsmål

Hei, Har kviselignende plager på hele hodebunnen, se bilder. Hva kan jeg bruke for å bli kvitt dette? Har hatt dette veldig lenge, kanskje 5 år. Har brukt fungoral 3-4 ganger i uken det siste halvåret uten forbedring (ikke reseptbelagt). Bruker en mild mineral shampoo som skal være bra for irritert hodebunn. Merker at det hjelper å ha kort hår og vaske håret vær dag, men det kommer fortsatt mye. Kommer væske ut om jeg klemmer på de.

Mann 29

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Hårrotsbetennelse i hodebunn, også kalt follikulitt, er et vanlig problem. Det skyldes som regel gjentatte infeksjoner i hårrøttene. Tilstanden har tendens til å bli kronisk, med periodevise forverringer. 


Så hva bør du gjøre?

Jeg tenker det er naturlig at en hudlege ser deg der du bor. I første omgang vil en av 2 behandlinger være naturlig å forsøke. 


1. Antibiotika tabletter som gis over en lengre periode, kombinert med antiseptiske midler. 


2. Isotretinoin er en tablettkur på 6 måneder som tørker ut huden noe. Veldig mange opplever etter endt kur at problemet er borte, eller mye mildere. Behandlingen gir noen bivirkninger i form av tørrhet. Det hjelper også mot flass. 


Håper svaret var til hjelp! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-