Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hårrotsbetennelser i hodebunn

Spørsmål

Hei, Har kviselignende plager på hele hodebunnen, se bilder. Hva kan jeg bruke for å bli kvitt dette? Har hatt dette veldig lenge, kanskje 5 år. Har brukt fungoral 3-4 ganger i uken det siste halvåret uten forbedring (ikke reseptbelagt). Bruker en mild mineral shampoo som skal være bra for irritert hodebunn. Merker at det hjelper å ha kort hår og vaske håret vær dag, men det kommer fortsatt mye. Kommer væske ut om jeg klemmer på de.

Mann 29
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Hårrotsbetennelse i hodebunn, også kalt follikulitt, er et vanlig problem. Det skyldes som regel gjentatte infeksjoner i hårrøttene. Tilstanden har tendens til å bli kronisk, med periodevise forverringer. 


Så hva bør du gjøre?

Jeg tenker det er naturlig at en hudlege ser deg der du bor. I første omgang vil en av 2 behandlinger være naturlig å forsøke. 


1. Antibiotika tabletter som gis over en lengre periode, kombinert med antiseptiske midler. 


2. Isotretinoin er en tablettkur på 6 måneder som tørker ut huden noe. Veldig mange opplever etter endt kur at problemet er borte, eller mye mildere. Behandlingen gir noen bivirkninger i form av tørrhet. Det hjelper også mot flass. 


Håper svaret var til hjelp!