Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Håret faller av, hodebunnen klør

Spørsmål

Hei! Jeg har i 8-10 måneder vært plaget av plagsom kløe i hodebunnen og delvis pannen. I samme tidsrom har jeg mistet enormt med hår, kanskje 2/3 deler av håret mitt. Har vært hos fastlegen min som gav meg dråper som skulle påføres hodebunnen (Locoid 100ml) etter en lang periode med dette uten at det hjalp, bestilte jeg privattime hos en hudlege for nesten tre måneder siden. Han sa jeg hadde litt sopp i hodebunnen og gav meg Diprosalic 0;5 mg/ml+20mg/ml. Samtidig en shampo Fungoral 20mg/ml som skulle brukes to ganger i uken i seks uker. Kløen er verre enn noensinne og håret faller av i store mengder. (Ikke flekkvis, men jevnt over hodet. Jeg våkner med hår i munnen, og tar jeg meg i håret, har jeg straks 3-4 hårstrå i hånden. Jeg er 69 år, og vet at det også er genetisk å miste hår og også alder spiller inn. Mor på 96 år er blitt tynn i håret, men det skjedde over flere år, ikke slik som jeg har det. Synes kløen og håravfallet bare er verre - i alle fall ikke bedre- etter produktene jeg fikk fra hudlegen. Han var heller ikke sikker på om det var sammenheng mellom håravfall og kløen. Jeg bruker kun milde hårprodukter til følsom hud, og jeg har de siste månedene farget håret med organisk farge som ikke inneholder ammoniakk. Tar ingen medisiner, spiser som jeg alltid har gjort. Finner INGEN forklaring på mitt håravfall. Kan det være underliggende sykdommer? Har tatt ulike blodprøver, men alt var bra. (Hadde for mye kalsium, men har ikke hørt noe mer etter ny blodprøve.) Å miste så mye hår tærer på psyken, tenker på det hele tiden og blir redd det er alvorlige ting som forårsaker dette. Visste ikke helt om dette skulle sendes til hudlege eller allmen lege.

Kvinne 69
Svar

Hei,   


Jeg forstår at dette tærer på psyken.    

Du har to hodebunnsplager som er ganske vanlig: Hodebunnskløe og hårtap.    

Den vanligste årsaken til hodebunnskløe er seboreisk eksem. Se denne lenken. Dette behandles med den behandlingen du har forsøkt; fungoral sjampo og kortison. Jeg tenker at du kanskje ikke har forsøkt denne behandlingen optimalt. Jeg ville tenkt at du kunne forsøke fungoral sjampo en gang daglig i to uker deretter fast to ggr per uke. Det er viktig å få sjampoen til å skumme godt og virke i 3-6 min før utskylling.    

Sykdommer og mangeltilstander  kan gi hårtap, derfor bra at blodprøvene var normale.   


Andre årsaker til hårtap kan være blant annet:  

Hudsykdommer , stress   


Hvis behandlingen mot seboreisk eksem fortsatt ikke har noen effekt så er det flere andre forklaringer på dine plager som bør undersøkes nærmere. Det er lurt å  kontaktet legen påny for prøvetaking og vurdering.    

Håper dette var til hjelp! Ønsker deg god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-