Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Håravfall og hodebunnsplager

Spørsmål

Hei Jeg har i ca 3 år nå slitt med at hodebunnen min føles stram, klør, lett irritert av alt av shampoo(tilogmed uten parfyme/økologisk/uten sls) Kan ikke bruke noe produkter i håret spesielt ikke fete produkter å absolutt ikke alkohol baserte produkter. Jeg er ikke plaget med flass, men hodebunnen min blir veldig fort fet. Jeg har forsøkt å bruke fungoral shampoo 3 dager i strekk for så to gang i uka men det blir ikke bedre. Til tider gjør det nesten vondt. Jeg mister mye hår(opptil 400 strå for dagen) å jeg ser at alle har en hvit bulb på seg. Tilogmed små helt korte nye hår detter ut. Jeg har eksem i ene øyenbrynet også å hårene der detter også mye ut. +eksem i øreganger å mye sebum der også, og mitt på brystkassa(Er jente) Jeg føler selv at det virker som om hva enn det er som sitter i hodebunnen min forårsaker håravfallet. Jeg hadde ikke håravfall før jeg fikk dette for 5 år siden. Hva kan dette være for noe? Om jeg skyller hodebunnen i kaldt vann syntes den å ikke klø så mye osv. Men det går en liten stund så er det på an igjen. Har prøvd absolutt alt av head n shoulders til naturlige sjampoer osv. Å selsun/selukos, funket heller ikke. Eneste jeg ikke har prøvd er shampoo med ekte tjære eller cicloprox. Det føles nærmest som jeg reagerer på absolutt alt, å tilogmed mitt eget sebum. Tatt mye antibiotika oppigjennom årene pga uvi. Tar probiotika. Jeg klør om natta også så blir dårlig med søvn. Nå har jeg gitt opp alt av produkter å skyller kun håret i vann + grer. Litt mindre kløe bare men ikke mindre hårtap/ stramhet eller olje produksjon. Jeg har ikke vært hos hudlege, å ingen har sendt inn noe prøve av huden/talg. Legen min sier han ikke vet hva annet enn fungoral jeg kan prøve. Har du noen anbefalinger? Hårtapet begynte gradvis etter hodebunnen min ble plaget med dette. Mister også mindre hår der jeg ikke produserer like mye sebum i hodet. Alt av svar/tips mottas med stort takk.

Kvinne 30
Svar

Hei,


Forstår at du er veldig plaget med hodebunnen din!


Det kan være at du har en uttalt seborreisk eksem, fungoral sjampo kan da holde utslettet i sjakk. Det kan være behov for topikal kortison til hodebunnen også. Se denne lenken.


Du beskriver plager som er relativt uttalte. Jeg tenker at det kan være en mulighet for at du har en kontaktallergi. Hudlege kan utrede for kontaktallergi. Se denne lenken.


Anbefaler deg å kontakte legen din igjen for ny vurdering. 


Håper dette var til litt hjelp. Ønsker deg god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-