Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fortykket hud og neglforandring

Spørsmål

Hei Har hatt 2 vorte lignende flekker på fotbladet i noen år som er på nøyaktig samme plass på begge ben som jeg lurte på om du kunne fortelle hva du tror er og om det er verdt å sjekke noe mer. Har også nylig fått noen mørke flekker under 2 av tåneglene, kun hatt noen dager som jeg også lurte på du kunne forklare. Har ikke klødd, svidd eller noe som helst plager med noe av det Legger ved bilder

Mann 31
Svar

Hei,

Jeg tror begge forandringene du spør om kan komme av jevn trykk mot foten som for eksempel bruk av litt trange sko. Utfra bildet du har lagt ved, tenker jeg at forandringene du har på oversiden av foten passer med liktorn. Se denne lenken . Liktorn (clavus) er en fortykning av huden som kommer etter jevnlig trykk og press. Idrettsutøvere og personer som er utsatt for ujevn trykk fra sko, eller personer som har et spesielt ganglag er spesielt utsatte for liktorn. Liktorn kan forebygges ved å bruke myke sokker og gode sko. Det finnes liktorn trykkavlastning-materiell som kan kjøpes på apotek og/eller bandasjist som også kan være til hjelp. Bruk av fuktighetskrem er også viktig.  Se denne lenken.

Bildene viser to flekker på neglene dine som er noe mørkere. Jeg synes mest dette ser ut som det kan være blødning under negleplaten. Dette kan komme av f eks bruk av trange sko. Men følg litt med på flekkene, om de ikke vokser utover eller om de endrer seg bør du kontakte lege for vurdering. 

Håper det var til hjelp for deg!