Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Forandringer til negler. Kan det være neglesopp?

Spørsmål

Hei, Jeg har neglesopp og har hatt det veldig lenge. Har prøvd diverse resptfrie middler men de virker dårlig. Hadde lenge bare på én fot men nå har det spredt seg til den andre også. Var hos legen for en del år siden og fikk Lamisil tabletter. Det fungerte veldig bra men jeg avsluttet kuren før tiden og etterhvert kom det tilbake. Mitt spørsmål er vel egentlig bare om dere kan skrive ut resept på Lamisil eller noe tilsvarende som effektivt tar knekken på dette. På forhånd takk.

Mann 44
Svar

Hei,

Neglesopp er ikke uvanlig. Neglene blir misfargede og fortykket negl.

Lignende neglforandringer kan ha andre årsaker: infeksjon med bakterier eller komme av en inflammatorisk hudsykdom som psoriasis. Siden du har forandringer til flere negler, kan det være flere årsaker til forandrignene.

Siden det er flere andre diagnoser som kan gi likt sykdomsbilde er det viktig å ta en prøve fra neglen for å være sikker på at det er sopp. Legen din kan ta en slik prøve. Hvis prøven viser sopp må infeksjonen behandles med tabletter. For tånegl sopp er det vanligst å bruke terbinafin tabletter en gang daglig i 12 uker.

Det er derfor lurt å oppsøke legen din for å ta en prøve av neglene som kan bekrefte diagnosen slik at du kan starte opp med behandlingen. Det er også viktig å ikke avbryte behandlingen, men fortsette tiden ut.

Håper dette var til hjelp for deg. Ønsker deg lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-