Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Follikulitt

Spørsmål

Hei Jeg har fått et rødprikkete utslett på magen som jeg lurer på hva kommer av? Det kan se ut som at det sitter i hårsekkene for det ser ut som at det kommer et hårstrå utav hver prikk. Jeg hadde for noen uker siden en halsbetennelse som gikk fort over uten noe særlig feber eller andre plager. Utslettet kom ca en uke etterpå. Jeg sluttet på denne tiden også med p-piller (cerazette) pga av bivirkninger og gikk i flere dager etter pilleslutt og var veldig svett og varm (nesten litt svettetokter). Annen informasjon som kan være relevant er at jeg fødte en jente den 5. Februar i år. Har ingen kjente allergier, har ikke prøvd noe nytt i matveien eller av vaskepulver. Gikk til legen men hun sa at dette var ikke noe og at det ville gå over av seg selv, bare vaske det og bruke fuktighetskrem. Har hatt utslettet i litt over to uker nå, på apoteket sa de at jeg kunne vaske det med klorhexidin og smøre på hydrokortison. Gjorde dette morgen og kveld en ukes tid og det begynte å gå tilbake. Men nå når jeg sluttet med det er det på vei tilbake igjen. Hva er dette? Hvordan skal jeg behandle det? Kan det komme av alvorlig underliggende sykdom? (Tenker litt på dette) Har litt sensitiv hud, har lys og litt tørr hud og lett for å bli solbrent feks. Utslettet ser verst ut etter dusj. Legger ved bilder som ble tatt i dagslys.

Kvinne 33
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Utslettet ser ut som en follikulitt (hårrotsbetennelse). Jeg tror ikke infeksjonen har noe å si, men varme og svette er en vanlig utløsende årsak. Vanligste årsak er en bakterieinfeksjon i hårsekkene. Jeg tror ikke dette er assosiert med noen annen sykdom, men en vanlig follikulitt mange får. 


Så hva bør du gjøre?

Du kan prøve å behandle det en gang til hjemme. Et godt valg er hibiscrub oppløsning som du bruker ved dusj et par ukers tid. Det kan kombineres med brulidin krem. Skulle utslettet vedvare bør du gå innom legen din, og en vil da vurdere antibiotika. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-