Follikulitt

Spørsmål

Hei. Jeg har så lenge jeg kan huske hatt det jeg kaller kviser i hodebunnen. Dette blir vesentlig verre om jeg bruker voks. Noe jeg svært sjeldent gjør pga dette. Jeg har ikke problemer med kviser eller lignende andre steder på kroppen. Er plagsomt til tider, da vist de er dype kan få svak hodepine eller bli hyper følsom når jeg stryker meg over håret (men det gjør ikke det om jeg stryker hard, legger hånden helt ned til hodebunnen. Har kort hår. Har prøvd alt av diverse sjampoer uten para-bener etc. Jeg flasser ikke. Jeg er nå 41, har prøvd å snakke med fastlegen men får bare beskjed om å prøve annen sjampo. Bilde så vises det ikke så godt dessverre. men det er over alt i hodebunnen.

Mann 41

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Dette er en vanlig tilstand hvor man får infeksjon i hårrøttene (follikulitt). Det er ofte kronisk og gjentagende i perioder. Hvis man klør på det kan det spre seg, og det forverres av voks og svette. 


Ta dette opp med legen din igjen, eller oppsøk en hudlege. En kan da lage en plan så du vet hva du skal gjøre ved slike episoder og fast. Hvis det er mye og hissig gis noen ganger en antibiotika tablettkur. Alternativet er en veske med flytende antibiotika. Vi vet det har tendens til å komme tilbake. Hvis det er tilfelle, kan det forebygges med en antiseptisk "sjampo" som hiibscrub et par dager i uken. Bruk heller hårspray, voks gjør dette alltid værre. 


Håper svaret var til hjelp! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-