Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Føflekk

Spørsmål

Hei. Sønnen min på 16 år har fått en flekk bak på ryggen , øvre del. Flekken er ca 2 mm i diameter, og har vært der et par uker. Har fått helt oppheng i at det er føflekk- kreft. Sliter med katastrofetanker. For å komme videre, ønsker jeg en vurdering fra en som kan noe om hudsykdommer😀 Har også vært inne på at han kan ha blitt stukket av en spiss gjenstand. Mener at i starten var det akkurat som flekken var litt væskefylt. Tok ikke bilde, så er usikker på om jeg husker riktig. Hilsen litt nevrotisk mamma

Mann 42
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Det er en vanlig bekymring, som det bare finnes en god måte å bli kvitt. Dere er nødt til å la en lege undersøke huden. For å gi en god vurdering av føflekker må man undersøke de med et mikroskop. Fra bilde ser jeg ikke noe som skaper en øyevblikkelig mistanke, kun mange føflekker som bør sjekkes som rutine. 


Så hva bør dere gjøre?

Ta en tur innom fastlegen så får dere denne bekymringen bort. Skulle det være noen mistanke om noe galt vil man ta en liten hudprøve. Håper svaret var til hjelp!