Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Flekker i underlivet

Spørsmål

Hei. Grunnet urinlekkasjen har jeg måttet bruke bind og truseinnlegg vær dag. Desverre fikk jeg en reaksjon på dette. Sterk kløe grunnet at det ble for klamt og varmt men også en allergisk reaksjon fra feil bind. Byttet til tena lady merket, bruker barriære krem og ble mye bedre. Jeg fikk desverre lyse flekker og områder der hvor jeg hadde klødd. Har prøvd anal kremer for å få gjevnet ut dem mørke flekkene da det er store hvite områder nå. Men ingen kremer funker. (Understreker at det hvite er ikke fra kremen. Det er kunn fra kløing fra bind). Hvem kan jeg få resept på hydrokinon fra? Min egen fastlege eller må jeg til en hudlege? Jeg finner ingen steder hvor de driver med analbleking der jeg bor. Eventuelt hvor kan jeg få tatt laser behandling på huden for å få en jevn farge? Litt vanskelig å forklare men ting ser veldig galt ut med pigment forandringene i huden.

Kvinne 34
Svar

Hei,


Du har vært igjennom mye og jeg skjønner at du er veldig plaget. Jeg vil prøve å gi deg noen råd som kanskje kan være til hjelp.


Bildet du har vedlagt viser at forandringene passer med det du sier: Noen områder er bleke, det er sannsynligvis de som har vært oppklorte,  og noen områder er mørkere, dette er sannsynlig grunnet hissig utslett og kalles postinflammatorisk hyperpigmentering. Områdene med økt pigment er ikke veldig uttalte, det er disse områdene som kanskje kan være mulige å behandle. 


Postinflammatorisk hyperpigmentering går over av seg selv i løpet av tiden. I noen tilfeller kan det ta lang tid. Disse forandringene kan være krevende å behandle siden pigmentet ofte ligger litt dypt. Hudlegen vil vurdere om det er egnet for behandling med hydrokinon, som virker blekende. I noen tilfeller vil man kunne forsøke laserbehandling. Anbefaler deg derfor å kontakte en hudlege som kan hjelpe deg videre. 


Du nevner også at du har sensitiv hud og reagerer lett på produkter. Det er lurt å nevne dette for hudlegen, det kan være aktuelt å utrede deg for kontaktallergi.


Håper dette var til noe hjelp!




Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 339,-