Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Flekk på penis

Spørsmål

I Mai fikk jeg en rød flekk på penishodet. Den var et par mm i størrelse da jeg først oppdaget den, og har nå blitt mer hudfarget/hvitfarget. Den har også blitt litt "hevet" opp fra huden. Det svir ikke, klør ikke eller gjør ikke vondt. Jeg har spurt lege (da flekken var rødlig) og hudlege (da den hadde blitt hvit/hudfarget), disse mente det ikke så ut som noen kjønnssykdom.. Selv er jeg redd for dette, da jeg føler det både er sjenerende og at jeg nå har fast partner. Det er relativt lenge siden det var noen andre, men har hørt at hpv som gir kjønnsvorter kan bruke flere måneder på å komme fram.. I mitt tilfelle var det gått ca 5 mnd før flekken kom fram, og siden legen sa det ikke så ut som noe så trodde jeg det skulle forsvinne av seg selv. Av denne grunn gjorde jeg derfor ikke noe med det.. Legger ved noen bilder. Skal til en ny lege nå i midten av september, men uvitenheten gjør meg litt angstfull mtp penis og samleie.

Mann 26
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under. 


1. I første omgang må man avklare diagnosen sikkert. Beskrivelsen og bilde gir for meg mistanke om en ufarlig vorte. For å bekrefte det må man undersøke den i et mikroskop (dermatoskop), som gir et typisk mønster. Det er riktig som du skriver at vorter kan ta lang tid før de oppstår, og er vanskelige å vurdere i starten. 


2. Ser du skal til lege snart som er bra. Få en ny vurdering om diagnosen der. Hvis vorte behandles det typisk enten med frysebehandling, eller et reseptbelagt middel (condylin) man bruker hjemme. Hvis det er en vorte er det helt ufarlig for deg og partner, men fint å få behandlet bort. 


Håper svaret var til hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-