Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Flekk i hodebunn

Spørsmål

Hei! Har fått en føflekk i hodebunnen i løpet av den siste mnd. Synes den har kommet raskt og vokst mye på kort tid. Mye mulig den er helt ufarlig, men ønsker en hudlege sitt syn på om denne er verdt å undersøke nærmere. Legger ved et bilde. Ingen hudkreft som jeg vet om i nærmeste familie. På forhånd takk for svar. Mvh

Kvinne 38
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Brune flekker i huden som endrer seg bør vurderes av en hudlege. Det er ikke sikkert dette er en føflekk. Det kan like så sannsynlig være en talgvorte (seboreisk keratose) som ses som en brun flekk ofte i hodebunn. 


Dette er en veldig enkel sak å avklare, men kan ikke vurderes fra et bilde. En hudlege vil se på flekken med et dermatoskop (mikroskop). En keratose vil ha typiske forandirnger med små hornperler. En trenger da ikke gjøre noe mer, evt. fjerne den av kosmetiske årsaker. Hvis det er en føflekk, eller noen usikkerhet rundt årsak, vil den enkelt fjernes og sendes inn for en sjekk. 


https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-a-g-f%C3%B8flekker.html


https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-n-s-seborreiske-keratoser.html


Sannsynligheten at dette skulle vre noe skummelt er veldig lav, men bør sjekkes. Følge rådet over, og få denne bekymringen ut av verden!