Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Flassing på fingrene

Spørsmål

Hei. Er ei jente som har fått utrolig mye «død» hud på fingrene/fingertuppene. Det er mye mer synlig når jeg skyller hendene mine. Jeg har nylig hatt feberutslett, og da har det som regel kommet «død» hud, når feberutsletten har gitt seg. Men det er flere uker siden jeg hadde feberutslett - får feberutslett hver gang jeg har feber. Men nå har det gått over lengre tid, og den døde huden har ikke gitt seg enda. Mvh veldig frustrert

Kvinne 18
Svar

Hei,

Flassing på fingre kan ha flere årsaker: Det kan for eksempel være tørr hud, en hudsykdom eller en infeksjon. Tørr hud er en veldig vanlig tilstand. Tørr hud kjennetegnes ved at huden er litt ru og ved sterke plager vil huden flasse. Hudsykdommer som kan gi flassing på hendene er for eksempel håndeksem. Hvis du kun har flassingen på fingrene på en hånd, kan det være soppinfeksjon. Hvis det er kun en hånd som er plaget er det lurt å kontakte legen din for å ta en prøve fra huden som undersøkes mht sopp.


Hvis du er plaget til begge hender så kan det være tørr hud eller et håndeksem. Begge tilfellene vil kunne gi noe kløe, håndeksemet vil klø mest. Et håndeksem kan ha flere triggere. Det høres ut som at febertilfellene dine er en trigger.  En annen vanlig trigger for både tørr hud og håndeksem er vann og såpe. Langvarig kontakt med vann og hyppig håndvask er veldig vanlige triggere. 


Behandling av tørr hud og håndeksem er å unngå triggere, styrke huden ved å bruke fuktighetskremer. Ved håndeksem må også eksemet behandles med blant annet kortisonkremer.


Du kan oppleve bedring av plagene dine ved å smøre hendene godt med fuktighetskrem morgen og kveld. Fuktighetskremen bør du kjøpe på apoteket. 

Hvis ikke denne behandlingen er nok, er det lurt å kontakte legen din for å vurdere om det skal tas prøver og starte med riktig behandling. 


Håper dette var til hjelp for deg!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-