Et utslett på penishodet

Spørsmål

Hei, fikk påvist klamydia nylig. Lurer på om de vedlagte bildene også er klamydia? Fullførte nettopp en antibiotikakur på 7 dager, og skal ta en ny klamydiatest om en uke eller to. Har hatt disse røde prikkene en stund før jeg fikk påvist klamydia.. Det jeg lurer på er 1. Er dette også klamydia? 2. Hva kan jeg gjøre med det, finnes det noen krem f eks?

Mann 27

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt samt bildene av penishodet. Desverre er ikke bildene så veldig skarpe, men de viser at du har et utslett på penishodet, slik du skriver. Hva slags utslett dette kan dreie seg om er uklart;- her foreligger flere muligheter. Av og til vil en urethritt, dvs. en betennelse i den ytterste delen av urinrøret som bl.a. kan fremkalles av en mikrobe som chlamydia, slik som du har, gi noe utslett på penishodet. Det vil som oftest gå tilbake i forbindelse med behandlingen av infeksjonen. 


Ut fra bildene kan utslettet representere en annen tilstand som ikke står i forbindelse med chlamydiainfeksjonen, som f. eks. en gjærsoppinfeksjon, den kan arte seg omtrent slik. Men den er ikke så altfor hyppig og det er vanligvis de menn som lever fast sammen med en kvinne som har en gjærsoppinfeksjon i skjeden som får den. Den lar seg som oftest enkelt behandle med daktacort krem som smøres tynt en til to ganger daglig i perioder;- den fås uten resept på apoteket. Den kan også kombineres med bruk av en parfymfri fuktighetskrem som f. eks. apobase krem eller lotion. Andre ganger kan utslett på penishodet dreie seg om et eczem eller noen annen type hudsykdom som kan vise seg  dette området. 


Hvis da kontrollen av klamydiainfeksjonen er negativ og du til tross for antibiotikabehandlingen ikke blir kvitt utslettet på penishodet bør du oppsøke en spesialist i hudsykdommer for nærmere diagnostikk. En sjelden gang kan flere av mikrobene som fremkaller urethritt, herunder chlamydia, være opphav til et utslett på penishodet som i første omgang ikke forsvinner med behandling av infeksjonen. Utslettene kan da være ledd i en type tilstand som man antar kan være utløst av chlamydiainfeksjonen og som altså sammen med utslett på penishodet kan gi smerter og problemer med ledd samt endel annet, men som sagt er dette nokså sjeldent og rammer først og fremst menn med en spesiell vevstype som kan undersøkes via en blodprøve. Men det vil eventuelt hudlegen kunne ta seg av. Lykke til og god bedring !

Har du spørsmål om KJØNNSSYKDOMMER?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Johannes Thorvaldsen KJØNNSSYKDOMMER
Pris fra 199,-