Ekstremt fett hår - Forgiftning?

Spørsmål

Min 4-årige datter har de siste dagene hatt ekstremt fett hår. Hun har ikke hatt tendenser til dette tidligere. Hun kan svette i hodebunnen hvis hun er i spesielt stor aktivitet, men ikke slik at håret blir klissete slik som nå. Håret blir ikke skikkelig rent når jeg vasker det, og det blir gradvis verre utover dagen. Kan hun være forgiftet? F.eks av sovetabletter? Stilnoct?

Relevante sykdommer/medisiner: Elveblest-lignende utslett over hele kroppen og ansiktet for en måned siden av 8-9 dagers varighet. Har ikke hatt noe lignende verken før eller senere

Kvinne, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Først vil jeg bare berolige deg med at det er nok svært lite sannsynlig at det fete håret til datteren din skyldes at hun har blitt forgiftet av sovetabletter. Det ville gitt helt andre symptomer enn dette. (Selvfølgelig er det likevel viktig å være observant på dette og holde tabletter som Stilnoct og for så vidt alle andre medisiner langt utenfor rekkevidden til små barn)

Jeg har ingen bakgrunn for å kunne si noe om hva det skyldes at barnet ditt har fått veldig fett hår den siste tiden. Det er for eksempel mulig at det kan dreie seg om en hodebunnslidelse.

Uansett synes jeg at det er viktig at du tar kontakt med legen deres dersom problemet vedvarer slik at han/hun får sett på dette på nært hold.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-