Eksem som ikke går bort

Spørsmål

Hei, Jeg har fått en rar klump i tinningen for en uke siden - hatt det før samme plass, men greid å få det vekk- mindre synlig ved fucidin . Flekken kommer tilbake samme plass hele tiden, nå hatt den en uke. Ser rar ut- rød og litt glinsende. Lurer på om det er basalcellekreft

Kvinne 48

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, og takk for spørsmål. 


Eksem i ansiktet som ikke går bort med kortisonkremer og holder seg på samme plass i lang tid, kan som du sier være en ondarted forandring. Det er da nødvendig å ta en vevsprøve og få denne analysert for å se hva det er. 


Når jeg ser på bildet du har lagt ved, tenker jeg med en gang at dette kan være basalcellekreft også kalt basaliom. Dette er en snill hudkrefttype som ikke sprer seg, men kan vokse invasivt. Det betyr at det kan vokse ned i underliggende strukturer dersom det får stå lenge. Det er derfor viktig å få det fjernet før det blir så stort at det kan gi problemer med sammensyingen. 


Jeg vil derfor oppfordre deg til å ta kontakt med fastlegen din og få han til å ta en prøve av dette slik at du får en ordentlig diagnose. Om fastlegen selv vil fjerne forandringen eller om han vil sende deg videre til en kirurg, må han nesten selv avgjøre. Nerven til pannemusklene ligger rett under forandringen, og det er jo viktig at den ikke skades når forandringen fjernes. 


Hvis dette viser seg å være basaliom og den fjernes, vil du være kurert for sykdommen, men det sier likevel at du har tendens til å få en slik forandring slik at du kan få det andre steder i ansiktet. 


Håper svaret kan være til hjelp. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-