Eksem på hendene

Spørsmål

Min mor som er 66 år, har store sprekker, sår og skaller av hud på hendene. Det klør intenst og er smertefullt. Var hos en lege som hun føler hun ikke fikk noen gode svar av. Fikk en sterk salve og skal bruke hansker. Hva kan dette være? Er det noe annet som bør gjøres? Allergitest eller liknende? Sender med bilder for vurdering.

Kvinne 66

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. For langvarig eksem på hendene finnes det en lang rekke behandlingsmuligheter. Hva gjelder årsak er fortykket håndeksem og dyshidrotisk håndeksem sannsynlige årsaker. Allergisk utslett er mindre sannsynlig. Hos en hudlege vil man allikevel ofte ta en allergitest (lappetest) som del av utredningen. 


Behandlingen er vanskelig for meg å forskutere, men vil bestå av enten kremer, lysbehandling eller tabletter. Av kremer brukes krotisonkremer eller moderne eksem salver slik som protopic. Lysbehandling er en mulighet hvis det er i nærheten av hjemmet. Ellers er det kommet en tablett som heter Toctino, som kan ha veldig god effekt ved kronisk håndeksem. Det er en kur på 6 måneder, og behandlingen må startes av en hudspesialist. 


Håper svaret var til hjelp! 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn