Eksem og skabb

Spørsmål

Hei. Min kjæreste var diagnostisert med eksem da vi møttes. Det viste seg at dette ikke var eksem men skabb og det er nå åtte måneder siden. Vi har begge vært hos lege og hudlege men vi kommer ingen vei. Nå har vi nettop tatt en kur med nix krem og ivermectin behandling før vi reiser hver til oss på juleferie. Det jeg lurer på er dette. Vi har tatt en skabb kur nå, vi skal ta en til om en uke og for sikkerhetsskyld en til når vi kommer hjem til hverandre. Hvis vi ser bort fra som har med renhold å gjøre, er det trygt for oss å være sammen eller må vi sove hver for oss til vi er friske?

Mann 29

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Skabb kan noen ganger se veldig likt ut som eksem, og diagnosen er ikke alltid enkel. Fint dere har fått avklart årsaken. Da blir også råd om behandling enklere. De fleste behandles bare med nix krem alene. Ved behandlingssvikt gis man også ivermectin i tillegg. På en måte får man da "dobbel" behandling som er veldig effektiv. Så lenge dere tar behandlingen samtidig er det helt trygt å sove sammen. Dere vil være "kurert" av første behandlingen, og neste er kun for sikkerhets skyld. Dere vil heller ikke være smittsomme for andre etter at dere har tatt behandlingen. Så kos dere i julen uten å tenke mye på dette. Det kan ta noen uker før kløen er helt borte, og kan bruke en kortisonkrem på hudområder som klør. 


Håper svaret var til hjelp!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn