Dype arr

Spørsmål

Jeg har arr etter akne som er litt brede som går litt inn (rolling scars?). Ihvertfall jeg har tatt co2 laser behandling, og dette hadde ingen effekt på større type aknearr. Mulig dette kan forbedres med plastikk kirurgi, eller kirurgisk operasjon med narkose hvor det brukes fett fra sin egen kropp. Kirurgisk inngrep virker mest interessant hvis det er det beste alternativet. Hva heter disse behandlingene, og hvor blir det gjort? Påvirker kroppens fettprosent synligheten til slike type arr? Hva er optimalt før eventuell behandling eller operasjon? Vil Erbium resurfacing med fraksjonert CO2 laser være en god finish noen måneder etter en slik operasjon?

Mann 20

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. 


1. Subcision kalles den kirurgiske teknikken for å løse opp dype arr. Det gjøres hos enkelte plastikk kirurger. Hvis man løsner arrene så er det noen som legger inn noe fett (fat grafting) i etterkant. Dette for å gi et jevnt resultat. Søk opp et senteret i nærheten der du bor, så vil du få en vurderingstime om det er aktuelt for deg. 


2. Fettprosent vil ikke påvirke slike type arr. 


3. Fraksjonert CO2 laser er en teknikk som bedrer hudteksturen, og gjør den jevnere. Det fungerer mindre for veldig dype arr. Det er mange som tar fraksjonert laser etter en kirurgisk operasjon. 


Så hva bør du gjøre?

Oppsøk en plastikk kirurg først. Så vil du bli veiledet i veien videre etter en konsultasjon. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-