Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Brune flekker med litt eksem

Spørsmål

Hei. Har fått noen brune flekker på kort tid på kroppen. Først på halsen, ca for 1 mnd siden. Ila de 4 siste dagene er det kommet 5 flekker til, på lår, rygg, armhulen, v.side av bryst. En av flekkene ser ut som om det er litt eksem i den. Jeg er voksen og ellers i bra form. Er engstelig for hva det kan være.

Kvinne 53
Svar

Du nevner at det er brune flekker med litt eksem i, jeg forstår da at utslettet står litt ut. Kanskje du kan kjenne at utslettet er der? Kanskje klør det litt også? Jeg tenker at utslettet ditt kanskje kan være en hudsykdom som heter Lichen planus. Hvis du har hatt en slik diagnose tidligere, er det mer sannsynlig at det er diagnosen.

Lichen planus er en vanlig og ufarlig hudsykdom som kan opptre forskjellige steder på kroppen, ofte på håndledd og ankler. Noen opplever å få forandringer til negler, munnslimhinnen og i underlivet også.  Lichen planus har en god prognose og vil med tiden forsvinne av seg selv. Plagsom kløe kan kreve behandling.

Mer utdypende informasjon om lichen planus finner du https://www.lommelegen.no/hud/utslett/artikkel/lichen-planus/69067811. ;


Det kan være andre årsaker til utslettet ditt, så om utslettet øker på eller endrer uttrykk, bør du konsultere lege.