Brennende følelse i huden

Spørsmål

Hei jeg er en 36 år gammel mann som i den siste uken har plagdes av en sviende/ brennende følelse i huden. Det er huden ved lysken, mageregionen og korsryggen på min høyre side som er rammet. Huden er så følsom at det er vondt å ha på klær og det svir hele tiden.Jeg har ikke prikker/ utslett, og det er derfor vanskelig å finne ut selv hva det kan være.Relevante sykdommer/medisiner: Lansoprazol ratiopharm

Mann, 36 år

Svar

Hei!

Takk for spørsmålet ditt. Du har altså sviende smerter ved lyske, mage og korsrygg lokalisert til høyre side. Huden er svært følsom.

Når man har sviende/brennende følelse i huden lokalisert til en side bør en tenke på årsak relatert til en eller flere nerver i det området. Det kan være flere årsaker til dette. Du skriver ikke om du har hatt noe utslett. Hvis man har hatt det vil man tenke på helvetesild (herpes zoster) som kan gi slike plager i etterkant. En bør også tenke på en nerve som er noe i klem som gir plagene du har.

Så hva bør du gjøre?
Du bør gå innom din lege for en undersøkelse. Aktuelt er å undersøke området du har vondt, samt undersøke ryggen/bena der nervene kommer utifra. Legen din vil sette i gang en utredning deretter. Aktuelle tester vil avhenge av undersøkelsen, men kan inneholde røntgenundersøkelser og evt. blodprøver. Ved usikkerhet henvises man til en nevrolog, eller evt. hudlege hvis man har noe utslett. Behandling vil avhenge av årsak, og således er det viktigste for deg i dag å få satt i gang en utredning.