Blodutslett på leggene

Spørsmål

Hei :)
Jeg er en "ung" kvinne på 45 år med 3 barn. Aldri vært alvorlig syk i mitt liv. 1 bronkitt i alder 17 år, men bortsett fra det helt fin.
Mitt spørsmål blir: jeg har fått blod utslett på begge legger rett ved der "tennis" sokker slutter. Det ser ut som små røde "marker" som blir mer tydelig. De utvider seg nedover i benet, ikke oppover. Hører med til historia at jeg er aktiv. Sitter ikke mye i løpet av 24 timer. Etter barn nr 3 fikk jeg oftere også krampe i leggen, ( det tror jeg er normalt)

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under.

Et rødt utslett på leggene kan ha mange årsaker. Ved røde merker som tiltar, bør man la en lege se på det. Vanligste årsaker vil være en skade som følge av friksjon. Hvis man har vært hoven i bena, er det også en veldig vanlig årsak. En slik reaksjon kan også forekomme etter en vanlig halsbetennelse eller infeksjon i kroppen. Normalt å sjekke ved slikt utslett er en blodprøve med blodplater. En vurderer også vaskulitt som er en betennelsesreaksjon i blodkar. Her tas også ofte en liten biopsi og urin test av rutine.

Problemet du beskriver er sannsynligvis en ufarlig og midlertidig reaksjon. Det bør ses av rutine hos en lege, så la fastlegen din ta en sjekk.

Håper svaret var til hjelp!