Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blemmer og skabb

Spørsmål

Hei, jeg har fått skabb for andre gang og har tatt behandling med Nix 5% krem. I tillegg, har jeg satt bort klær jeg har brukt fra jeg fikk skabben og vasket sengetøy, hånklær etc. på 60 grader. Jeg har heller ikke vært i kontakt med noen andre, andres klær eller lignende siden jeg fikk det. Jeg ville tro skabben er borte siden jeg har fulgt retningslinjene, men allikevel får jeg nye blemmer etter kuren. Er det vanlig å fortsette å få nye blemmer etter kuren?

Mann 23
Svar

Hei, 

Jeg skjønner at du lurer når det er andre gangen du får skabb. Skabb er svært plagsomt. Det gir en voldsom kløe og utslett. 


Du skriver at du har fulgt anbefalinger og fortsatt har plager. Du skriver ikke nøyaktig hvordan og hvor ofte du har smurt med permitrin 5% (Nix). Jeg tenker derfor jeg vil oppsummere kort behandling som er anbefalt: De gjeldende anbefalingene er behandling med  permitrin 5% krem, to behandlinger med en ukes mellomrom.  Før påføring av krem skal man dusje, klippe alle negler korte og så smøre på kremen til all hud. Kremen skal virke i 12 timer før man vasker seg (obs viktig å ikke vaske hender i denne perioden!).  Saneringstiltak i hjem med vask av tøy og sengetøy er svært viktig. 

Du forteller ikke hvor lenge siden det var du tok behandlingen. Etter riktig gjennomført behandling og sanering vil man oppleve en bedring av kløen og reduksjon av utslettet. Kløen og utslettet vil ofte vedvare i to til fire uker etter behandlingen. Av og til opptil flere måneder etter behandlingen, men det er viktig å være obs på at plagene bør gradvis avta. 


Håper dette var til hjelp og ønsker deg god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-