Blemmer i huden

Spørsmål

Bildet viser blemme/sår jeg og min veninne fikk nylig på en reise på Bali. Min veninne fikk dette overfor kne og jeg bak på legg. Det svidde og blemmen inneholdt puss. Vi har begge latt blemmene værr inntil de sprakk sv seg selv. Vi fikk dette 8.01.19 etter at vi hadde badet i ferskvann/foss/elv. De andre i reisefølget som også badet, fikk ikke tilsvarende. Vi vet ikke om dette skjedde under bading eller om vi kan ha komt borti en plante. Irritasjon i huden vitner om at noe er dradd over huden. I dag, 16.01.19 er såret enda ikke grodd. Jeg smører på sårsalve og dekker med plaster, men tar dette av om natta. Det svir fortsatt litt. Vi undrer oss veldig på hva dette kan ha vært.

Kvinne 51

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. På bildet er enkelte av lesjonene linjeformede, med intakte blemmer. Det er en sterk indikator på at noe har vært i kontakt med huden som har skapt reaksjonen. En manet eksempelvis vil kunne gi en slik reaksjon. Et insektsstikk kan gi tilsvarende blemmer, men en vil da forvente at det kun rammer en person. 


Behandlingen dere gjør er riktig. Dere kan godt stikke hull på blemmene. Vask gjerne såret med klorheksidin, og ta på en sårsalve. 


Hør litt rundt i området hvor dere er, om det er noe sjøliv som er kjent for å kunne gi blemmer! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-