Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Behandling av utslett når man er gravid. Pityriasis versikolor

Spørsmål

Hei. Jeg har fått noe som heter pityriasis versicolor. Dette fikk jeg først får en del år siden og det har sjeldent kommet tilbake. Nå er jeg gravid (13 uker) og ser at det har kommet tilbake :( Hva slags behandling er trygg under graviditet? Før har jeg brukt fungoral sjampo som har funket fint. Er det noe annet dere kan anbefale som er 100% trygt for fosteret?

Kvinne 32
Svar

Hei,


Pityriasis versikolor er en vanlig forekommende hudsykdom. Utslettet kommer til områder på huden som er spesielt talgrike, som overkroppen. Utslettet er ikke farlig.


Pityriasis versicolor behandles på flere måter. Det vanligste er å bruke en sjampo  som inneholder ketokonazol, fungoral sjampo inneholder dette.  Fungoral brukt som sjampo vil ikke være noen risiko for fosterpåvirkning. Du kan derfor som gravid bruke fungoral sjampo mot pityriasis versikolor. 


Behandling utføres på følgende måte: Man smører seg godt inn med sjampoen og lar det skummet godt. Skummet skal virke i 3-6 min før du skyller ut. Dette bør du gjøre relativt regelmessig i to til tre uker, deretter kan du gå over til å bruke sjampoen fast en til to ganger per uke, dette for å forebygge at det kommer tilbake. 


Håper dette var til hjelp for deg. Ønsker deg god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-