Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Behandling av merke i ansiktet

Spørsmål

Hei, Har et fødselsmerke på halve ansiktet som jeg så gjerne vil fjerne, da jeg ikke klarer å gå uten å dekke det godt til med sminke. Jeg har brun hud, og fødselsmerke er mye lysere enn huden min og på enkelte områder mye mørkere enn hudfargen min, som på bilde. Lurte på om det er mulig å fjerne slike fødselsmerker med laser? Om det er en klinikk som gjør dette i Norge? Har søkt rundt, men finner ingen informasjon om akkurat slike fødselsmerker. Har hele tiden hatt lyst til å fjerne dette, så håper det er noen muligheter for det.

Kvinne 23
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Det er alltid vanskelig å vurdere 100% uten å ha sett deg. Fra bilde ser jeg et fødselsmerke med både mørke og lyse partier, samt rødhet sentralt med noe fortykkelse. Målet med behandling vil være å få dette så bra som mulig, og de ulike problemene behandles ulikt. 


1. I utgangspunktet tenker jeg ikke laser som veldig aktuelt. Laser brukes i hovedsak for rødhet og sprengte blodårer. Det kan være det kan avbleke rødheten sentralt, men man må først se på dette i dypet med et dermatoskop. Ved mørkere hud har laser også høyere risiko for å gi pigmentendringer. 


2. De mørke partiene kan behandles med en blekende krem (reseptbelagt). Det kan skrives ut av en lege i Norge. 


3. Vi har ingen behandling som stimulerer tilbake pigment i de lyse områdene. Her vil beste behandling være å dekke det med en sminke. Dermablend er en bra serie for det. 


4. Hvis det er fortykkelse sentralt (vanskelig å se fra bilde). Så kan det være aktuelt å sette en liten dose kortison for å gjøre området flatt. 


Håper svaret var til hjelp! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-