Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Behandling av hårtap

Spørsmål

Hei, Jeg er 34 år gammel og vurderer å ta en hårtransplantasjon ettersom jeg begynner å bli å tynn i manken. Jeg har fått VELDIG store viker, men de har holdt seg på stedet hvil de siste 3-4 årene, og min far og min bror har identisk hår. Etter å ha lest mye om hårtransplantasjoner er jeg veldig usikker på risikoen rundt dette. Jeg vil ha et naturlig resultat, og etter å ha lest denne artikkelen på NRK: https://www.nrk.no/livsstil/frarader-unge-hartransplantasjon-1.7782126 samt tilbakemeldingene her: https://hårtapsnett.no/hartransplantasjon/ er det fristende å dra til utlandet. Mitt spørsmål er hva man bør være påpasselige med når man gjennomfører inngrep i utlandet? Er det enkelte ting/forsikringer som må være på plass? Hva skjer om noe skulle gå galt?

Mann 34
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. 


1. Aldersmessig tror jeg ikke det er noen problem for deg å ta en hårtransplantasjon. Hvorvidt man er kandidat vurderes på en time hos en klinikk som har spesialisert seg på disse. 


2. Så lenge du går til de etablerte kjedene i Norge tror jeg du vil få like god behandling her som i utlandet. 


3. Enhver behandling kan selvfølgelig ha komplikasjoner. Vi ser relativt få som har problemer i etterkant. 


4. En ting du bør diskutere med legen er om det er aktuelt å behandle deg med finasteride. Det er en tablett som kan stoppe hårtapet, og hos noen gi gjenvekst av hår. 


Jeg synes du bør gå til en av legene på et senter dr du bor, så kan du diskutere bekymringene dine rundt prosedyren. Håper svaret var til hjelp!