Atopisk eksem og kløe

Spørsmål

Atopisk eksem! Vi har en datter på 7 mnd, hun har hatt eksem fra hun var ca 1 mnd.( helsesøster sa dette var atopisk eksem) hun har til tider kraftig eksem og klorer seg til blods. Vi har også hund, kan eksemet skyldes hunden eller forverres av det? Vi bruker blenda sensitive til klesvask og ikke ull tett til huden. Hva bør vi eventuelt gjøre videre? Babyen har foreløpig ikke fått egg eller melk eller sitrus frukter. Smører med aderma exomega og det ser ut til å hjelpe. Men som sagt har hun hyppige kraftige utbrudd av eksemet

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Jeg synes datteren deres bør ses av en hudlege. Atopisk eksem er veldig vanlig og rammer rundt 10% av alle barn i varierende grad. Fra behandlingen hun får tror jeg det skal enkle få råd til for å få det bedre. Hun vil etter all sannsynlighet trenge en kortisonkrem brukt i nedtrappende og riktig regime. Det må vurderes på en legetime, og settes opp en plan for smøring. De fleste har rask og veldig god effekt. Fuktighetskrem dere bruker er også viktig. Når eksemet roer seg ned er fuktighetksremer med karbamid å foretrekke, og disse kan i dag fås på blå resept. 


Sannsynligvis har hunden ikke noe å si for kløen. Viktigst slik du beskriver nå er å få satt opp en skikkelig behandlingsplan og en vurdering hos en erfaren lege. Skulle eksemet vedvare eller bli forerret ved tid er det mulig å teste for allergi mot pelsdyr og hund. 


Fastlegen kan være et fint sted å begynne, eller oppsøk en hudlege der dere bor!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Simen Brynildsen
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-