Alopecia

Spørsmål

Hei. 45 år. Har alopecia. Fikk det første gang som 35 år. På jakt etter noen som kan prøve immunterapi. Finner ingen. Vet du hvor jeg kan henvende meg? Vestlandet. Hadde alopecia areata , deretter totalis, deretter full gjenvekst , deretter areata, og nå universals. (Ingen bryn/vipper, kroppshår , eller hodehår.) Har kun litt i ansiktet. (Akkurat som jeg trenger DET;-) Bokstavlig talt kun tre hodehår. Orker ikke ha det slik. Er på andre året. Tror ikke på spontan gjenvekst denne gangen. Rokker ved identitet ... , psyke, sosialt , seksuelt ... ALT. Kan du gi meg noen svar som jeg ikke allerede har googlet meg til ??

Kvinne 45

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

 Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Riktig i din situasjon er å få en time på hudavdelingen der du bor. Din fastlege kan henvise deg. Alternativt et privat hudlegesenter. Jeg skjønner du har lest mye selv. Under en link med god og oppdatert informasjon. 


https://www.uptodate.com/contents/management-of-alopecia-areata


Immunterapi du spør om er fortsatt ikke etablert som behandling for alopecia. Det forskes på, som andre medisiner, men effekten er generelt vært skuffende i studier. Medisiner som hemmer TNF-alfa har ikke vist veldig god effekt. En ser nå på biologiske medisiner som kalles JAK-hemmere. Per i dag er dokumentasjonen fortsatt ikke god, og effekten variabel. Med tanke på risiko for bivirkninger og kostnad er jeg ikke kjent med at det har vært brukt per i dag for Alopecia i Norge, men det er god grunn å tro i fremtiden det vil komme medisiner som er effektive. Noen ganger vurderes immunsenkende tabletter ved universalis. Her vil man måtte veie risiko opp mot gevinst, og det må du diskutere med hudlegen du går til. 

Håper svaret var til hjelp! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-