Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Akne og epiduo. Risiko ved langtidsbruk?

Spørsmål

Hei, jeg har slitt med uren hud i mange år. Begynte å bruke Epiduo 0,1% / 2,5% og har brukt det hver kveld i sikkert åtte-ni år. Synes det fungerer bra. Har forsøkt å kutte det ut et par uker, men merker at uren hud kommer tilbake. Litt sent å tenke på det nå, men er det noen risiko forbundet med langtidsbruk av Epiduo?

Leser om at virkestoffene adapalen og særlig benzoylperoksid øker risikoen for kreft. Er dette sant, eller kan jeg trygt fortsette å bruke Epiduo daglig? P.S. Ønsker ikke å benytte prevensjon i stedet, selv om jeg vet at det også kan hjelpe på uren hud. Setter stor pris på raskt svar, da jeg ble skikkelig stressa av å lese dette.

Kvinne 37
Svar

Hei, 


Epiduo inneholder benzoylperoksid og adapalene. Begge disse stoffene anses trygt å brukes over lang tid, så dette er en unødvendig bekymringen. Det er ikke funnet risikoer forbundet med langvarig behandling med benzoylperoksid. Dette ble nylig også gjennomgått av RELIS. Adapalene er et såkalt retinoid (derivat av A-vitamin). Retinoider har blitt vurdert undersøkt til å forebygge risikoen for hudkreft. Så det er ingen grunn til å være stresset for å ha brukt Epiduo lenge. Hvis du fortsatt har plager med akne, og den fungerer godt, kan du bruke den også fremover. 


Håper svaret var til hjelp! 


 

 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-